کارآفرین موفق کیست؟
در اطراف ما و حتی خود ما ممکن است ایدههای خوبی برای راه اندازی یک کسبوکار در ذهنمان داشته باشیم که میتواند ما را نیز به یک کارآفرین و به طور معمول فردی ثروتمند تبدیل نماید، شاید با خود بپرسید اگر چنین کار سادهای است پس چرا ما نباید این کار را انجام دهیم دلیل آن این است که کارآفرین سخت است، زیرا کارآفرینی یک رویداد یک شبه نیست بلکه روندی است زمانبر و نیاز به تلاش مداوم و نقشهی راهی منطقی و صحیح دارد.
به هر حال اگر شما نیز صاحب فکر و ایدهای هستید و دلتان میخواهد یک کارآفرین موفق باشید به اتفاق هم در مقالهی پیش رو یاد میگیریم چطور به این هدف برسیم.
- داشتن ایده و انگیزه : گام نخست برای آنکه بتوانید برای خود کسبوکاری را راهاندازی نمایید داشتن یک ایده است. ایدهای که شما قصد عملی کردن آن را دارید میتواند یک ایدهی نو و جدید و یا ایدهای اصلاح شده یا توسعه داده شده از سایر فعالیتهای موجود باشد. شما میتوانید بر اساس علاقه و هدف خود در زمینههای فرهنگی و اجتماعی و فضای مجازی یا شرکتهای بزرگ فعالیت خود را آغاز نمایید. علاوه بر داشتن ایده برای کار، داشتن انگیزهی پیگیری و به عرصهی حقیقت رساندن آن ایده از ضروریات یک کارآفرین موفق است. شما باید در حدی انگیزه داشته باشید که از انجام کار تکراری و دوندگیهای ضروری خسته نشوید.
- یک برنامهریزی درست داشته باشید : یک کارآفرین موفق ابتدا باید یک مدیر باشد و بتواند مدیریت سرمایه و زمان و منابع انسانی و کارهای پیشروی خود را انجام دهد. برنامهریزی صحیح میتواند اصلیترین عامل در موفقیت و نداشتن تصمیمات غیر منطقی باشد. البته در انجام برنامهریزی صحیح زیاده روی نکنید زیرا در نظر گرفتن تمام نکات از میزان ریسکپذیری شما میکاهد که از ضروریات یک کارآفرین موفق است.
- استفاده از مشاوران و افراد صاحب فکر: کمک گرفتن از مشاوران و افراد صاحب فکر در زمینهی شغلیتان میتواند حل بسیاری از چالشهای پیش روی شما را سادهتر کند و در گرفتن تصمیمات معقولانهتر به شما کمک کند.
- انعطافپذیر باشید: گاهی برخی از افراد برای خود نقشهی راهی را در نظر میگیرند و در صورت ایجاد مشکل و یا عدم تحقق برنامههای در نظر گرفنه شده دچار سردرگمی و نا امیدی میشوند، اما داشتن انعطاف بر اساس شرایطی که در آن قرار میگیرید از ویژگیهای اصلی کارآفرینان موفق است زیرا همیشه امکان بروز اتفاقات ناگهانی و پیشبینی شده وجود دارد و سرسختی شما ممکن است روند موفقیتتان را کند کند.
- خود را برای شکست احتمالی نیز آماده کنید: کارآفرینی نیز مانند هر کار دیگری ممکن است با شکست مواجه شود، نکتهی جالب توجه در زندگی بسیاری از کارآفرینان موفق نیز شکستهای چندین بارهی آنان در این مسیر است. یک کارآفرین موفق خود را برای هر احتمالی آماده میکند تا بتواند در شرایط بحران و حساس خود و تیمش را نجات دهد.
در انتها لازم است که یادآوری شود، تمام افراد و کارآفرینان این ویژگیهارا به صورت ذاتی با خود نداشتهاند بلکه توانستهاند با تمرین آن را در خود نهادینه کنند و فکر میکنم عامل اصلی آن اعتماد به خود و داشتن انگیزهی کافی برای رسیدن به هدفهایشان است.